Recept
Smet :
Vispa 2 ägg med 3 dl socker poröst
Smält 100 gram smör & häll i ägg smeten.
1,1/2 dl vetemjöl, 5 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1 krdm Salt häll i & rör ihop.
Häll i en form ca 24 cm.
Ugn 175 grader .
Jag brukar grädda min i 18 minuter, då blir det perfekt. Låt svalna & under tiden koka ihop fudgen.
Fudge:
100 gram smält smör ( allt ska kokas ihop i kastrull )
1 dl socker, 1 dl sirap, 2 dl grädde & 100 gram mörk chocklad. Skall kokas till en tjock konsistens. Ca 10 min.
Häll på kladdkakan , som behöver ha en hög kant så inte fudgen rinner ner på kanterna . Skall kylas i minst 3 timmar innan :) då har den stelnat & blivit smarrig. 

den är så god!👌🏻😋