Mums
SÄ hÀr kommer receptet:
2 Àgg
3 dl socker vispas poröst
100 g fin hackad eller mald sötmandel ( jag tog 120 g , & tog ist för ströbröd i formen )
HÀll i Àggsmeten tillsammans med 100 gram smÀlt smör , 1 2/3 vetemjöl, 1-2 tsk vaniljsocker .
Smörj en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter . HÀll smeten i formen & grÀdda i 25-30 min. Jag hade min inne i 23 minuter sÄ grÀdda den absolut inte mer Àn 25.
Topping :
200 gram schweziernöt
7 msk vispgrÀdde
1 msk smör
HÀr tog jag bort en rad chocklad & la till en rad mörk chocklad. Blev kanon .
Skall smÀltas ihop & lÀggas pÄ kakan nÀr kakan svalnat. HÀll pÄ glasyren & stÀll kallt i minst 1 timma.
Ugn 175 grader.


